Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν στη Σταυρούπολη της Ρωσίας (pics+vid)

Newsbomb

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην Σταυρούπολη της Ρωσίας, αναφέρουν ρωσικά μέσα

Βομβιστική επίθεση σε χωριό στην περιοχή της Σταυρούπολης πραγματοποίησαν τρεις καμικάζι μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Οι δράστες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, από την οποία δεν προκλήθηκαν άλλοι θάνατοι ή τραυματισμοί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Παράλληλα σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο ενός αστυνομικού τμήματος.

Η επίθεση σημειώθηκε σε χωριό της Σταυρούπολης, κοντά στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου, όπου οι ισλαμιστές εξτρεμιστές που θέλουν να ιδρύσουν ένα χαλιφάτο πραγματοποιούν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα ή πυρά με στόχο αστυνομικούς της περιοχής.

«Μια επίθεση έγινε σε ένα τοπικό τμήμα της αστυνομίας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην Σταυρούπολη. «Ο ένας από τους επιτιθέμενους ανατινάχτηκε, δύο άλλοι σκοτώθηκαν».

Συγκεχυμένες είναι προς το παρόν οι πληροφορίες όσον αφορά ακριβώς τι συνέβη. Κάποια ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν επικαλούμενα αστυνομικές πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν ότι τρεις καμικάζι ανατινάχθηκαν και ότι οι επιτιθέμενοι ήταν συνολικά τέσσερις. Ωστόσο το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αρχές αντέδρασαν ενεργοποιώντας σχέδιο που θέτει την αστυνομία σε μεγαλύτερη κατάσταση ετοιμότητας.