Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη: Πέθανε ο «θρύλος» της ροκ εντ ρολ Φατς Ντόμινο (pics+vids)

Newsbomb

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση του θανάτου του πρωτοπόρου της ροκ εντ ρολ μουσικής σκηνής, Φατς Ντόμινο, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη (25/10/2017) σε ηλικία 89 ετών.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ «ΕΦΥΓΕ» Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΪ

Παρακολουθήστε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το θρυλικό κομμάτι του Φατς Ντόμινο, «Blueberry Hill»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, η οποία επικαλείται τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κόρη του μουσικού δήλωσε πως ο πατέρας της «πέθανε ήσυχα, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του».

Ο Φατς Ντόμινο θεωρείται ο πρωτοπόρος της ροκ εντ ρολ και κατά πολλούς υπήρξε ο μουσικός που ενέπνευσε κορυφαίους τραγουδιστές και συγκροτήματα, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και οι Μπητλς να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Ο Αντουάν «Φατς» Ντόμινο Τζούνιορ γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1928 στη Νέα Ορλεάνη. Η κλίση του στο πιάνο και το μοναδικό ταλέντο του στη σύνθεση και τη στιχουργία τον καθιέρωσαν ως έναν εξαιρετικά δυναμικό και καινοτόμο καλλιτέχνη.

Το μουσικό στιλ του βασίζεται στο παραδοσιακό rhythm and blues, με τη συνοδεία σαξοφώνου, μπάσου, ηλεκτρικής κιθάρας και ντραμς.

Ο πρώτος δίσκος του υπό τον τίτλο «The Fat Man», γνώρισε τεράστια επιτυχία το 1953, καθώς πούλησε πάνω από 1 εκατ. αντίτυπα. Πολλά από τα τραγούδια του άγγιξαν έκτοτε την κορυφή του μουσικού Top 40 στις ΗΠΑ.

Το 1956 θα έρθει η καταξίωση: ο δίσκος του με τίτλο «Blueberry Hill», έφτασε το νούμερο 2 του Top 40, ενώ παρέμεινε νούμερο 1 στα charts της R&B μουσικής για συνολικά 11 εβδομάδες, πουλώντας πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Θεωρείται, εκτός του Έλβις Πρίσλει, ο άνθρωπος που κατόρθωσε να πουλήσει τους περισσότερους δίσκους στις ΗΠΑ.

Το 1987 τιμήθηκε με βραβείο Grammy για τη συνολική προσφορά του στη μουσική και τις τέχνες.

Το 2012, σε μεγάλη πλέον ηλικία, έμελλε να ζήσει μια μεγάλη δοκιμασία, όταν ο σαρωτικός τυφώνας «Κατρίνα» πλημμύρισε το σπίτι του στη Νέα Ορλεάνη. Έκτοτε, ζούσε με την οικογένειά του στο Χάρβεϊ της Λουιζιάνα, παραμένοντας ένας σεμνός και ιδιαίτερα ταπεινός άνθρωπος.