Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Έκανε τον γιατρό και σκότωσε την οικογένειά του - Και όμως είναι ελεύθερος

Δημήτρης Δρίζος Δημήτρης Δρίζος

Μια ιστορία που θυμίζει θρίλερ, αλλά σοκάρει με τις λεπτομέρειές της.

Επί 18 χρόνια προσποιούνταν ότι σπούδαζε ιατρική και πώς πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ερευνητής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επί χρόνια αποσπούσε χρήματα από συγγενείς και οικογενειακούς φίλους και τους έλεγε ότι θα τα επενδύσει στην Ελβετία. Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του '70 όταν απέτυχε στις εξετάσεις του πρώτου έτους. Από τότε δεν πήγε ποτέ ξανά στο πανεπιστήμιο, δίχως να το πει σε κανένας.

Η οικογένεια του πίστευε ότι είχε τελειώσει τις σπουδές του και πως εργαζόταν ως γιατρός. Έκανε ταξίδια, καθώς ισχυριζόταν ότι δούλευε στη Γενεύη και τη δεκαετία του '80 παντρεύτηκε την αγαπημένη του και απέκτησαν δύο παιδιά. Η οικογένεια του ζούσε άνετα, καθώς είχε πουλήσει το φοιτητικό διαμέρισμα που του είχαν αγοράσει οι γονείς του και αποσπούσε χρήματα από το κοντινό του περιβάλλον.

Όταν το 1992 τα θύματα του άρχισαν να του ζητούν πίσω τα χρήματά τους, ένας φίλο του διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανείς με το όνομά του στη λίστα με το προσωπικό του ΠΟΥ.

Και κάπου εκεί η ιστορία γίνεται φρικιαστική. Στριμωγμένος πια από την αλήθεια, τον Ιανουάριο του 1993 δολοφόνησε τη σύζυγό του με μια καρφίτσα και στη συνέχεια σκότωσε με τουφέκι την 7χρονη κόρη του και τον 5χρονο γιο του. Την ίδια μέρα, ταξίδεψε περίπου 80 χιλιόμετρα, έφτασε στο σπίτι των γονιών του και σκότωσε και τους δύο, αλλά και τον σκύλο τους. Επέστρεψε στο σπίτι του κοντά στα ελβετικά σύνορα, όπου η γυναίκα και τα παιδιά του κείτονταν νεκροί, έβαλε φωτιά και ο ίδιος πήρε αρκετά χάπια. Ωστόσο, σώθηκε από τους πυροσβέστες, τέθηκε υπό κράτηση και ομολόγησε τις πράξεις του.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος: Την κατασπάραξαν τρεις καρχαρίες μπροστά στην οικογένειά της (vid)

Πανικός στη Θάσο: Κοίταξαν στη θάλασσα και «πάγωσαν» (pics)