ΚΥΠΡΟΣ

Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπορούν να ταξιδεύουν Έλληνες στην Κύπρο

Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπορούν να ταξιδεύουν Έλληνες στην Κύπρο

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Προβληματισμός επικρατεί στην Κύπρο εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Μεγαλόνησο και πλέον με απόφαση του κυπριακού υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η κατάταξη της Ελλάδας στην ταξιδιωτική κατηγορία Β – από την κατηγορία Α που ήταν μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, πέραν των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Παράλληλα, τονίζεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους επιβάτες, οφείλουν να προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το κυπριακό υπουργείο Υγείας, απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αλλάζουν όλα στη διασκέδαση -Τι ισχύει από αύριο σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια