ΚΥΠΡΟΣ

Δ. Χριστόφιας: «Προτεραιότητα η ανάπτυξη των δημόσιων πανεπιστημίων»

Δ. Χριστόφιας: «Προτεραιότητα η ανάπτυξη των δημόσιων πανεπιστημίων»

Ο Δημήτρης Χριστόφιας επεσήμανε την πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης να στηρίξει τα δημόσια πανεπιστήμια, σε χαιρετισμό του στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης ''Στέλιος Ιωάννου'', στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Κύπριος πρόεδρος υποστήριξε ότι με την αποπεράτωσή του το Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης θα αποτελέσει σταθμό στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ τόνισε πως: «Θα αποτελέσει πολύ σημαντικό πυρήνα για την ανάπτυξη της κοινωνίας της γνώσης στην πατρίδα μας, αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο για τη χώρα μας».

Επιπλέον δήλωσε ότι προωθείται η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο οι κατάλληλες τροποποιήσεις στο νόμο του Πανεπιστημίου Κύπρου που απαιτούνται για τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής.

Όσον αφορά το θέμα της ανεργίας σημείωσε πως: «Η αντιμετώπιση της ανεργίας και των συνεπειών της αποτελεί την πρώτιστη κοινωνική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας».