ΚΥΠΡΟΣ

Επιστολή στον Μπαν Κι Μουν απέστειλε ο Γ.Ομήρου

Επιστολή  στον Μπαν Κι Μουν απέστειλε ο Γ.Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν να εξετάσει προσωπικά το θέμα σχετικά με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, καταγγέλλοντάς τον ότι οι δηλώσεις και ενέργειές του εκφεύγουν των όρων εντολής του.


Η θέση αυτή διατυπώνεται με σαφήνεια στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Ομήρου στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία του διαβιβάζει το ψήφισμα που η Βουλή υιοθέτησε σε συνεδρία της, στις 2 Φεβρουαρίου, σχετικά με τον κ. Ντάουνερ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο ενδιαφέρον του Σώματος για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και με γνώμονα τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων.

Η Βουλή,όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για τη Κύπρο, έπειτα από την ολοκλήρωση της πρόσφατης συνάντησης στο Greentree.

Η Βουλή λοιπόν με το ψήφισμα της, διευκρινίζει ο κ. Ομήρου, ζητεί να αποκατασταθεί η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία του θεσμού του Ειδικού του Συμβούλου, προς το συμφέρον των εμπλεκόμενων πλευρών και με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.