ΚΥΠΡΟΣ

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Συγκλονίζει η αδελφή του θύματος (vid)

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Συγκλονίζει η αδελφή του θύματος (vid)

Νέα οικογενειακή τραγωδία έχει ταράξει την Κύπρο - Το λυπηρό; Για ακόμη μια φορά γνώριζαν οι Υπηρεσίες Ευημερίας 

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε στην κρατική τηλεόραση η Δέσπω Αβραξίδου, αδελφή και θεία των θυμάτων του διπλού φονικού που σημειώθηκε χθες στους Εργάτες.

Σύμφωνα με την κ. Αβραξίδου, η οποία μένει δίπλα από το σπίτι των θυμάτων, ο 59χρονος φερόμενος δράστης ξυπνούσε από τις 4:00 το πρωί και καυγάδιζε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ασκούσε τόσο σωματική όσο και λεκτική βία και στη συνέχεια έπαιρνε το αυτοκίνητό του και εξαφανιζόταν.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) γνώριζαν για την κατάσταση στο σπίτι, χωρίς όμως να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να προστατέψουν την 52χρονη σύζυγο και τα δύο παιδιά, ηλικίας 20 και 25 χρόνων, και ότι σπάνια επισκέπτονταν την οικογένεια.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο πατέρας έπιασε από το λαιμό τον 20χρονο Στέλιο, με την ίδια να καταγγέλλει το περιστατικό στην Αστυνομία. Όταν επικοινώνησαν μαζί της οι ΥΚΕ, της είπαν ότι «20 χρονών δεν είναι μικρός» και ότι πρέπει να «φροντίσει ο ίδιος να φύγει από το σπίτι». Πρόσθεσε ότι μετά από 1-2 εβδομάδες επισκέφθηκε το σπίτι για 10 λεπτά ένας λειτουργός της υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει το ιστορικό της οικογένειας.

Σε κράτηση ο 59χρονος ύποπτος

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 59χρονος ύποπτος για το διπλό φονικό, που διαπράχθηκε χθες στην επαρχία Λευκωσίας, σύμφωνα με ανάρτηση της Αστυνομίας, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησης του 59χρονου ύποπτο διεξάχθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ο ύποπτος. Σύμφωνα με πηγή του ΚΥΠΕ, κρίθηκε από ψυχίατρο ότι ο ύποπτος είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Θύματα του διπλού φόνου είναι η σύζυγος και ο ένας εκ των γιων του 59χρονου. Πρόκειται για την 52χρονη Ανδρούλα Αβραξίδου και τον 20χρονο Στέλιο Γιάγκου, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία.

Ο 59χρονος φέρεται επίσης να τραυμάτισε τον άλλο γιο του, 25 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη και νοσηλεία.

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ - ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.