ΚΥΠΡΟΣ

Μικρός ανασχηματισμός στην Κύπρο

Μικρός ανασχηματισμός στην Κύπρο

Σε μερικό ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, έντεκα μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του.

Στη θέση του υπουργού Οικονομίας, Κίκη Καζαμία, τοποθετήθηκε ο διορίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Βάσος Σιαρλής. Ο κ. Καζαμίας είχε παραιτηθεί για λόγους υγείας.

Επίσης, ο κ. Χριστόφιας αντικατέστησε την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, με τον υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικώτη. Το υπουργείο Εσωτερικών ανατέθηκε στην Ελένη Μαύρου, τέως δήμαρχο Λευκωσίας και στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Τον ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η απερχόμενη υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου είχε υποβάλει, προφορικά, την παραίτησή της στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πριν από αρκετές ημέρες. Ωστόσο, δεν θέλησε να επεκταθεί στους λόγους της παραίτησης της κ. Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ο πρόεδρος Χριστόφιας ήταν δυσαρεστημένος με την κ. Αντωνιάδου, γιατί «είχε δημιουργήσει πρόβλημα συνεργασίας με τη Βουλή για το θέμα των υδρογονανθράκων και δεν συνεργαζόταν αρμονικά με τα άλλα μέλη της υπουργικής επιτροπής για το ίδιο ζήτημα, καθώς και με τους συνεργάτες της στο υπουργείο».