ΚΥΠΡΟΣ

Ανησυχία στην Κύπρο για τη νέα μετάλλαξη - Τεστ στους επισκέπτες από Ισραήλ

Ανησυχία στην Κύπρο για τη νέα μετάλλαξη - Τεστ στους επισκέπτες από Ισραήλ
Αυστηρή οδηγία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει εξαιτίας της νέας μετάλλαξης B.1.1.529 η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η Κομισιόν, θα προτείνει την ενεργοποίηση του μέτρου «έκτακτου φρένου» για άρση των πτήσεων από την περιοχή της Νοτίου Αφρικής, ως προληπτική ενέργεια κατά της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης.

Ήδη η μετάλλαξη εντοπίστηκε και στο γειτονικό Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επέστρεψε από το Μαλάουι, ενώ υπάρχουν φόβοι για «δύο επιπλέον κρούσματα σε πρόσωπα που επέστρεψαν από το εξωτερικό» και έχουν μπει σε καραντίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, μετά και από αυτή την εξέλιξη, υπάρχει αυστηρή οδηγία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Σύμφωνα με την οδηγία, όποιος φτάνει στην Κύπρο από το Ισραήλ θα υποβάλλεται σε εξέταση PCR ή rapid τεστ, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο το Ισραήλ να αλλάξει κατηγορία. Η νέα κατηγοροιοποίηση χωρών αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, κατά πόσο θα απαγορευτεί η είσοδος στην ΚΔ σε άτομα που φτάνουν από τη Νότια Αφρική, όπου και εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει πτήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η χήρα του Μανώλη Καντάρη, του άνδρα που δολοφόνησαν το 2011 για μια κάμερα

Η ΕΕ σταματάει τα ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής μετά τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα