ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Έβαλαν βόμβα σε σχολείο (pics&vid)

Κύπρος: Έβαλαν βόμβα σε σχολείο (pics&vid)
Έκρηξη σε σχολείο στην Κύπρο

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στη 1:30 τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου στην Λεμεσό.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη 1:30 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στη βάση πόρτας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πόρτα και τα παράθυρα της αίθουσας, καθώς επίσης και στα παράθυρα διπλανής αίθουσας. Ζημιές προκλήθηκαν και στα παράθυρα εκκλησίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε και δεύτερο αυτοσχέδιο εκρηκτικό αντικείμενο το οποίο πυροδοτήθηκε, ωστόσο δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού. Προχθές βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό.

Φωτιά σε δημοτικό σχολείο στη Λευκωσία

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 06:57 το πρωί στο δημοτικό σχολείο Δευτέρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Όπως σημειώνει ο κ. Κεττής, κάηκε η σκηνή σε αίθουσα ενώ επηρεάστηκε ολόκληρη από το καπνό. Τα αίτια θα διερευνηθούν από την Αστυνομία. Παράλληλα το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Σχέδιο ασφαλή Χριστούγεννα: Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης, μέτρα στα θεματικά πάρκα, self test