ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Κορονοϊός: Ψάχνουν αναπνευστήρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Κύπρος - Κορονοϊός: Ψάχνουν αναπνευστήρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
30 περιστατικά περιμένουν για διασωλήνωση
cyprustimes

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Ασφυκτική πίεση στο Νοσοκομείο Λεμεσού – Ψάχνουν αναπνευστήρες την ώρα που αρκετοί ασθενείς είναι υποψήφιοι για διασωλήνωση 

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού την ώρα που τα κρούσματα covid στην κοινότητα εκτοξεύτηκαν και το ποσοστό θετικότητας ανέβηκε στο 1,7%. Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για αναχαίτηση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα.

Όπως υπογραμμίζει μιλώντας στη Cyprus Times ο Υπεύθυνος του Θαλάμου Covid στο Νοσοκομείο Λεμεσού Δρ. Αντρέας Κωστή, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αρκετά βαριά περιστατικά, λόγω του ότι πολίτες καθυστερούν να πάνε στα Νοσηλευτήρια.

Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή από τους 45 ασθενείς, υπάρχουν 30 περιστατικά που είναι υποψήφιοι για διασωλήνωση, τονίζοντας ότι οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες.

«Ψάχνουμε αναπνευστήρες πλέον και η πληρότητα ανήλθε στο 92% μας απομένουν 3-4 κρεβάτια» είπε.

Όπως εξηγεί ο Δρ.Κωστή οι επόμενες ημέρες θεωρούνται σημαντικές, καθώς υπάρχει φόβος μετά τα γιορτινά τραπέζια, αλλά και λόγω των αυξημένων αριθμών κρουσμάτων αυτό να μεταφραστεί σε νοσηλείες και στο τέλος αναπόφευκτα ασθενείς να καταλήγουν.

«Οι πλείστοι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι, ενώ έχουμε περιστατικά από 22 ετών μέχρι και 88 χρονών. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνει τα πάντα ώστε να φροντίσει τους ασθενείς» σημειώνει.

Πάντως, ο Υπουργός Υγείας έχει δώσει οδηγίες υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον, να ληφθούν δείγματα από νοσηλευόμενους, ώστε να διαφανεί κατά πόσο αυτοί που βρίσκονται στους θαλάμους covid αφορούν λοιμώξεις της Όμικρον.

Υπάρχει ανησυχία αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει ο ΟΚΥπΥ

Μιλώντας στη Cyprus Times και κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση σε όλα τα νοσηλευτήρια που φιλοξενούν ασθενείς με κορονοϊό, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι η Όμικρον δεν φαίνεται να επηρεάζει ακόμη τα νοσηλευτήρια, καθώς υπάρχει μία σταθερότητα στους αριθμούς νοσηλευομένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Με αγαπάει ο Θεός, έχω ρεπό», είπε ο 42χρονος λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο

Survivor 5: Η πρεμιέρα είχε δάκρυα, τραυματισμούς και ένα μεγάλο ζευγάρι με το «καλημέρα»