ΚΥΠΡΟΣ

Στο τραπέζι το πρόγραμμα εξόρυξης από το «οικόπεδο Αφροδίτη»

Στο τραπέζι το πρόγραμμα εξόρυξης από το «οικόπεδο Αφροδίτη»

Σύντομα θα τεθεί επί τάπητος το αναλυτικό πρόγραμμα εξόρυξης του φυσικού αερίου από το τεμάχιο «Αφροδίτη» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και διοχέτευσής του στον τερματικό Βασιλικού.

Ο υπουργός Εμπορίου της κυπριακής κυβέρνησης Νεοκλής Συλικιώτης, με δηλώσεις του στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ανέφερε ότι στις 17 Απριλίου θα βρίσκονται στην Κύπρο τεχνοκράτες της Νoble Energy από την έδρα της εταιρείας, στο Χιούστον του Τέξας. Θα παρουσιάσουν ολόκληρο το πρόγραμμα, στην τρίτη και καθοριστική συνάντηση με την κυπριακή ομάδα επαφής.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι η Λευκωσία θα θέσει πλέον στο τραπέζι του διαλόγου τα κρίσιμα ζητήματα του πότε και σε ποιες ποσότητες θα διοχετευθεί το φυσικό αέριο στο Βασιλικό.

Θα αναζητηθούν επίσης οι διασφαλίσεις για υλοποίηση των δεσμεύσεων της εταιρείας. Παράλληλα, ο υπουργός Εμπορίου βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις Βρυξέλλες, ώστε οι ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή ενεργειακή στρατηγική.

Ρoή Ειδήσεων