ΚΥΠΡΟΣ

Κορονοϊός στην Κύπρο: 95 θάνατοι - Σχεδόν 100.000 κρούσματα τον Ιανουάριο

Κορονοϊός στην Κύπρο: 95 θάνατοι - Σχεδόν 100.000 κρούσματα τον Ιανουάριο
O Ιανουάριος του 2022 ήταν ο χειρότερος μήνας
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Αριθμοί ρεκόρ καταγράφηκαν στην Κύπρο όσον αφορά στην πανδημία του κορoνοϊού

O Ιανουάριος του 2022 ήταν ο χειρότερος μήνας τόσο από άποψη θανάτων όσο και από πλευράς κρουσμάτων, από την ημέρα εντοπισμού των πρώτων θετικών περιστατικών της Covid-19 στην Κύπρο, στις 9 Μαρτίου 2020.

H μετάλλαξη Όμικρον, η οποία εντοπίστηκε στη χώρα στις 10 Δεκεμβρίου χαρακτηριζόταν από τους ειδικούς ως υπερμεταδοτική, κάτι το οποίο αποδείχτηκε μέσα από τους αριθμούς, καθώς τα θετικά περιστατικά σημειώνουν καθημερινή αύξηση.

Το πρώτο ρεκόρ καταγράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου να ανακοινώνει 1.925 κρούσματα κορoνοϊού και το ποσοστό θετικότητας να σημειώνει ανησυχητική αύξηση φτάνοντας μέχρι και το 5,98%.

Μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία καταγράφηκαν 2 θάνατοι και 3.396 κρούσματα κορoνοϊού, ο συνολικός αριθμός των θανάτων τον μήνα Ιανουάριο άγγιξε τους 95 με τα κρούσματα να φθάνουν τις 95.294.

Θολό το τοπίο για χαλαρώσεις

Την προκειμένη στιγμή το τοπίο είναι θολό όσον αφορά στις χαλαρώσεις, σύμφωνα με το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ Πέτρο Καραγιάννη, αφού, όπως εξηγεί ο ίδιος, ενώ καταγράφηκε μια πτώση, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται και πάλι, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στους ειδικούς. «Αν δεν σταθεροποιηθεί η κατάσταση τότε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές χαλαρώσεις, η υφιστάμενη κατάσταση μας περιορίζει», δήλωσε.

Παράλληλα ο Δρ Καραγιάννης, εξέφρασε την άποψη πως εάν δεν υπήρχαν τα εμβόλια, με σχεδόν 100.000 κρούσματα σε ένα μήνα, ο αριθμός των θανάτων θα ήταν ο διπλάσιος.

Ερωτηθείς για το πότε πιστεύει πως θα σημειωθεί σημαντική πτώση των κρουσμάτων, ανέφερε πως έως το τέλος Φεβρουαρίου η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη.

ΠΗΓΗ:ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Κάτι βρήκαν στις εξετάσεις στο ΑΠΘ και ζήτησαν επαλήθευση»

Υπόθεση βιασμού: «Δεν φοβάμαι κάτι» - Η αντίδραση του άνδρα που κάλεσε την 24χρονη στο πάρτι

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Δύο νέες καταγγελίες για εμπλεκόμενο στην υπόθεση