ΚΥΠΡΟΣ

Η παιδική πορνογραφία «οργιάζει» στην Κύπρο - Νέες συλλήψεις

Η παιδική πορνογραφία «οργιάζει» στην Κύπρο - Νέες συλλήψεις
Οι πληροφορίες δόθηκαν και πάλι από τη Europol

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται 18χρονος εθνοφρουρός και 34χρονος, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για υπόθεση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Και τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο 5 ημερών.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 34χρονος για διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αρχικά, λήφθηκε πληροφορία από τη Europol ότι χρήστης λογαριασμού σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στο διαδίκτυο αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Πριν από τη σύλληψή του 34χρονου, προηγήθηκε έρευνα στην κατοικία του, από όπου παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης δύο κινητά τηλέφωνα που ανήκουν στον ίδιο. Ανακρινόμενος ο 34χρονος ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων. Χθες, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού όπου τέθηκε υπό κράτηση.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 18χρονου εθνοφρουρού και πάλι λήφθηκε πληροφορία από τη Europol, ότι συγκεκριμένος χρήστης λογαριασμού σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στο διαδίκτυο πέραν των 100 αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο 18χρονος συνελήφθη το πρωί του περασμένου Σαββάτου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ως τεκμήριο ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που έγινε με δικαστικό ένταλμα στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο USB.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Την Κυριακή οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτησή του για πέντε ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος - Παιδική πορνογραφία: Σύλληψη 23χρονου μετά από σήμα της Europol

Κύπρος: Στη φυλακή συνταξιούχος για παιδική πορνογραφία