ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων με drones - Δοκιμαστική πτήση (vid)

Κύπρος: Αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων με drones - Δοκιμαστική πτήση (vid)
Η τεχνολογία αποτελεί το παρόν στα ταχυδρομεία
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Προς την αξιοποίηση της τεχνολογίας και ιδιαίτερα των drones για την παράδοση ταχυδρομικών δεμάτων κατευθύνεται το Υπουργείο Μεταφορών της Κύπρου.

Σε σημερινές δηλώσεις του, κατά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής πτήσης drone, o Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι «τα κυπριακά ταχυδρομεία αναβαθμίζονται και ιδιαίτερα μετά την ακύρωση της απόφασης για ιδιωτικοποίηση τους, η κυβέρνηση προχωρεί προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παράδοση ταχυδρομικών αντικειμένων, μέσω drones, τα οποία αποτελούν το παρόν και όχι το μέλλον στις ταχυδρομικές παραδόσεις».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα συμμετέχουμε με άλλες 6 χώρες σε ένα πρόγραμμα της ΕΕ, όπου γίνεται μια επίδειξη για το τι είδους υπηρεσία μπορούμε να προσφέρουμε με την τεχνολογία αυτή, ενώ εξετάζονται οι προκλήσεις».

Υποστήριξε ακόμη ότι στην Κύπρο και λόγω των αποστάσεων είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή τεχνολογία και στο μέλλον αντί διανομείς θα προσλαμβάνονται χειριστές των drones. Σημείωσε ακόμη ότι η τεχνολογία αποτελεί το παρόν στα ταχυδρομεία, ενώ υποστήριξε ότι θα διευκολύνει την παράδοση σε απομακρυσμένες περιοχές ενώ θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ