ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τοποθέτησαν τεχνητό δέρμα στον 20χρονο Ευριπίδη που έχει εγκαύματα στο 45% του σώματός του

Κύπρος: Τοποθέτησαν τεχνητό δέρμα στον 20χρονο Ευριπίδη που έχει εγκαύματα στο 45% του σώματός του
Μεταφέρθηκε από το Ισραήλ ειδική συσκευή για την κατασκευή τεχνητού δέρματος από υγρή μορφή
ΚΥΠΕ

Μακρά αναμένεται να είναι η περίοδος αποθεραπείας του 20χρονου Ευριπίδη από τη Λάρνακα, του θύματος των επεισοδίων έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος το περασμένο Σάββατο, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο 45% του σώματός του από ανάφλεξη αντικειμένου, την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει φωτιά κοντά στο σπίτι του.

Ο νεαρός, έτυχε χθες εξειδικευμένης θεραπείας από γιατρό της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Ιατρικού Κέντρου Tel Hashomer, που έφτασε στην Κύπρο έπειτα από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε στον «ΦIΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μεταφέρθηκε από το Ισραήλ ειδική συσκευή για την κατασκευή τεχνητού δέρματος από υγρή μορφή.

«Αυτό καλύπτει όλες τις εγκαυματικές επιφάνειες και δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό χρόνο για να επουλώσει το δικό του δέρμα, χωρίς να χρειάζονται κάθε μέρα περαιτέρω αλλαγές των πληγών».

Σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την κ. Γιαννάκη, δεν θα μεταφερθεί στο Ισραήλ ο 20χρονος αφού προτιμήθηκε η μετάκληση του καθηγητή από το Ισραήλ, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω. Ο νεαρός φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο, το αυτί, τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη.