ΚΥΠΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ

Με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ.

Τα δύο κόμματα θα μεταφέρουν τα όσα συζητήθηκαν στα συλλογικά τους όργανα για να δουν τι μέλλει γενέσθαι, όπως ανακοινώθηκε από τους δύο ηγέτες,

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι το κόμμα του εγκαινίασε σήμερα τον δεύτερο κύκλο των επαφών με τις πέραν του Κέντρου πολιτικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρογιάν δήλωσε πως συζήτησε με το ΓΓ του ΑΚΕΛ τις προγραμματικές τοποθετήσεις που έχουν αποτυπωθεί, τόσο στην Διακήρυξη αρχών του ενδιάμεσου χώρου, όσο και στις προγραμματικές προτάσεις, που απέστειλε στο κόμμα η ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Στην συνέχεια, υποστήριξε ότι «υπήρξαν προσεγγίσεις και συγκλίσεις, όπως επίσης διαφοροποιήσεις και αποκλίνουσες τοποθετήσεις, ωστόσο το ζητούμενο και από τις δυο πλευρές, παραμένει να μην αφήσουμε σε καμία περίπτωση τα δευτερεύοντα και τα επουσιώδη, να κατισχύσουν του μειζόνων και των ουσιαστικών».

Να σημειωθεί ότι τα συμπεράσματα, που προκύπτουν από αυτή την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες εντός των αρμόδιων Συλλογικών Οργάνων του ΔΗ.ΚΟ και θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.