ΚΥΠΡΟΣ

«Πιέσεις» από ΗΠΑ σε Κύπρο για την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ
AP Photo

Οι ΗΠΑ εκτιμούν την συνεργασία με την Κύπρο για την καταπολέμηση των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών.

Στη στενή συνεργασία των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών και την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πολύ τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία με τους Κύπριους εταίρους μας, για να κάνουμε τους βασικούς παράγοντες του άδικου πολέμου του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας να λογοδοτήσουν».

Παρέμβαση από την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν τη συνεργασία μεταξύ αμερικανικών και κυπριακών αρχών ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούλι Φίσερ.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της, «τέθηκε σε ισχύ ένας νέος γύρος χαρακτηρισμών κατά φυσικών και νομικών προσώπων-κλειδιά που επιτρέπουν τη συνέχιση του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

«Οι ΗΠΑ εκτιμούν ιδιαίτερα την υποστήριξη και τη συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και των κυπριακών αρχών για τη διασφάλιση του συντονισμού ώστε (οι παραπάνω) να λογοδοτήσουν», σημείωσε η Φίσερ.