Τραγωδία στην Κύπρο: Ανασύρθηκε νεκρός άνδρας από την κατάρρευση του διώροφου κτηρίου

Θρίλερ και με δεύτερο αγνοούμενο άτομο 

Τραγωδία στην Κύπρο: Ανασύρθηκε νεκρός άνδρας από την κατάρρευση του διώροφου κτηρίου
Snapshot
  • Ανασύρθηκε νεκρός άνδρας από την κατάρρευση διώροφης πολυκατοικίας στη Γερμασόγεια της Κύπρου.
  • Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον έναν ακόμα εγκλωβισμένο στα συντρίμμια.
  • Η πολυκατοικία είχε χαρακτηριστεί ακατάλληλη από τους ενοίκους πριν την κατάρρευση.
  • Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
  • Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται για τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο.
Snapshot powered by AI

Δεν είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια απεγκλωβισμού ενός ατόμου από τις κυπριακές Αρχές στην περιοχή της Γερμασόγειας, καθώς ανασύρθηκε νεκρό έπειτα από την κατάρρευση της διώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Philenews.com, υπάρχουν πληροφορίες ότι στα συντρίμμια υπάρχει εγκλωβισμένο τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με τους ίδιους τους ενοίκους, η συγκεκριμένη πολυκατοικία είχε κριθεί ακατάλληλη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο κτίριο υπήρχαν 8 με 10 διαμερίσματα και κατά την ώρα της κατάρρευσης μέρους του κτιρίου, υπήρχαν πέντε με έξι άτομα εκεί, κάποια στο κομμάτι που δεν κατέρρευσε και κάποια εντός αυτού που κατέρρευσε.

Την ίδια ώρα, τρία πρόσωπα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ακόμη ενός ατόμου.

6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg

Συγκλονίζει μαρτυρία γείτονα: «Γυρίσαμε και είδαμε ένα μπαλκόνι να πέφτει»

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού μιλώντας στο philenews.cομ, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που αντίκρισε. Ο άνδρας ήταν ο πρώτος που κάλεσε Αστυνομία και Πυροσβεστική για βοήθεια.

Όπως ανέφερε, καθόταν μαζί με άλλα πρόσωπα στην αυλή, όταν άκουσαν έναν πάρα πολύ δυνατό θόρυβο. «Γυρίσαμε και είδαμε ένα μπαλκόνι να πέφτει», ανέφερε αρχικά τονίζοντας στη συνέχεια ότι μετά την πτώση τμήματος του κτηρίου άρχισαν να βγαίνουν άνθρωποι τρέχοντας από μέσα. «Φώναζαν, ήταν άνθρωποι τραυματισμένοι. Οι πλείστοι που διέμεναν μέσα ήταν αλλοδαποί», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ο θόρυβος ήταν πάρα πολύ δυνατός. Έπεσε το μισό κτήριο. Σήκωσε πολλή σκόνη, άκουγες μέσα ανθρώπους τραυματίες να φωνάζουν βοήθεια. Πήγαμε κοντά, τρέξαμε να βοηθήσουμε. Βγάλαμε ανθρώπους έξω. Άλλος φώναζε από το πλευρό. Πήγε ο κουμπάρος μου και τον έβλεπε, του είπε να ησυχάσει. Υπήρχε άλλο άτομο που κρεμόταν από το παράθυρο, πάνω σε ένα κομμάτι που είχε απομείνει και δεν μπορούσε να φύγει από εκεί», συνέχισε συγκλονισμένος ο γείτονας.

Οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή, τονίζουν την άμεση δράση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Όπως λένε, χρειάστηκαν μόλις πολύ λίγα λεπτά για να φτάσουν στο σημείο, ενώ όταν πήγαν εκεί μπήκαν αμέσως στα συντρίμμια, σήκωσαν πέτρες, είδαν τραυματίες, τους ηρέμισαν και τους βοήθησαν να βγουν έξω.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή