ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο την Δευτέρα η τρόικα

Στην Κύπρο την Δευτέρα η τρόικα

Στην Μεγαλόνησο θα μεταβούν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Δευτέρα εκπρόσωποι της τρόικας, προκειμένου να έχουν τις πρώτες επαφές με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλής, ομάδα τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα προχωρήσει σε μελέτη, την οποία θα υποβάλει στην ομάδα της Ευρωζώνης, ώστε να αποφασιστεί το ύψος της χρηματοδότησης και οι όροι προς την Κύπρο.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών απέδωσε και πάλι την ανάγκη προσφυγής στον Μηχανισμό Στήριξης «στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα και στην κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Σιαρλή είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη απάντηση στις αιτήσεις για διακρατικό δάνειο από την Ρωσία και την Κίνα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε «άριστες» τις σχέσεις του με τον πρόεδρο Χριστόφια.

Σε άλλο σημείο είπε ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου είναι υγιές, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξουν κάποιες αρνητικές συνέπειες, τις οποίες θα ξεπεράσουμε με την βοήθεια του Μηχανισμού Στήριξης».