ΚΥΠΡΟΣ

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα η Κύπρος

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα η Κύπρος

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα εισέρχεται από την επόμενη εβδομάδα η Κύπρος, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή.

Ο κ. Σιαρλή, μετά το τέλος της τελευταίας σύσκεψης μεταξύ της Κυβέρνησης και των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων στο Υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμο το πακέτο των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης στις εισηγήσεις της Τρόικας.

Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στα δημοσιονομικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και στις τρεις συναντήσεις με τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων καταγράφηκαν «σημεία συναντίληψης σε πολλούς τομείς».

«Υπήρξαν όμως και κάποια σημεία, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός, προσθέτοντας ότι «επί του συνόλου, πιστεύω ότι έχουμε ένα ικανοποιητικό πακέτο».

Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο κεφάλαιο της ανακεφαλαιοποήσης των τραπεζών υπήρξε σύγκλιση απόψεων.

Ο κ. Σιαρλή είπε ότι «σήμερα θα γίνει η σύνοψη των όσων έχουν κατατεθεί από όλους» κατά τις τελευταίες τρεις συναντήσεις, σημειώνοντας ότι «οι συγκλίσεις είναι ξεκάθαρες και οι διαφορές έχουν εντοπιστεί».

Όπως είπε, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνάντηση με τους συνδικαλιστές, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα συνάντηση των αρχηγών των Κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του η αίτηση της χώρας για χρηματοδότηση θα έχει θετική κατάληξη.