ΚΥΠΡΟΣ

Ομήρου: Καταγγέλλει δυσφήμιση για αδιαφάνεια χρηματοπιστωτικού τομέα

Ομήρου: Καταγγέλλει δυσφήμιση για αδιαφάνεια χρηματοπιστωτικού τομέα

Την επιχειρούμενη δυσφήμιση για δήθεν αδιαφάνεια στον τομέα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και φαινόμενα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τόνισε, δε, η κυπριακή νομοθεσία είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και πλήρως αποτρεπτική οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας διακίνησης κεφαλαίων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε έντονη ανησυχία για δυσφημιστικά δημοσιεύματα, πληροφορίες αλλά και δηλώσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ανυπόστατους, αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί δήθεν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω του Κυπριακού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Ο Γιαννάκης Ομήρου τόνισε με έμφαση ότι η Βουλή ομόθυμα στηρίζει τη διαφύλαξη του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να καθορίζει το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στο Κυπριακό Κράτος. Έστειλε, δε, ξεκάθαρο μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες ότι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται για σκοπούς περαιτέρω αποδυνάμωσης της οικονομίας της και εξυπηρέτησης ανταγωνιστών στην ΕΕ κατά σαφή παραβίαση της αρχής της κοινοτικής αλληλεγγύης.

πηγη ΣΙΓΜΑ