Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου στην Κύπρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου στην Κύπρο

Οι πρώτες εκδηλώσεις εναντίον του μνημονίου, για την παραχώρηση διεθνούς βοήθειας στην Κύπρο, έγιναν σήμερα, με μέλη της αριστερής Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ) να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο.

Εκατοντάδες μέλη της ΠΕΟ και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στην Κύπρο με την ευκαιρία του 26ου παγκύπριου συνεδρίου της ομοσπονδίας, διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας.

Σε χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, Πάμπης Κυρίτσης, έστειλε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν απαθείς και θα αντισταθούν κατά της επέλασης, όπως είπε, του κεφαλαίου. Στη συνέχεια εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο και επιδόθηκε σε αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου διαμαρτυρόμενοι τόσο για την προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει χρήματα από τα ταμεία συντάξεών τους, για να αντιμετωπίσει τρέχουσες ανάγκες της, όσο και εναντίον του ενδεχομένου να ανοίξει εκ νέου το θέμα ιδιωτικοποίησης του οργανισμού, αν το χρέος της Κύπρου θεωρηθεί μη βιώσιμο. Οι εκδηλώσεις είχαν ήπιο τόνο και δεν αναμένεται να υπάρξουν διαμαρτυρίες ελληνικού τύπου.

Πηγη ΑΠΕ