ΚΥΠΡΟΣ

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Δημητριάδη - Αναστασιάδη

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Δημητριάδη - Αναστασιάδη

Εντονη δυσφορία εκφράζει η κυβέρνηση για τους χειρισμούς του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, ιδιαίτερα μετά το προσωρινό διάταγμα για την Τράπεζα Κύπρου, που προκάλεσε αναστάτωσε σε τραπεζικούς υπαλλήλους και πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, φαίνεται να αναζητεί νομική διέξοδο για παύση του διοικητή της Κεντρικής και ήδη ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα, καθώς προκύπτει συνταγματικό κώλυμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ και εκφράζοντας όπως είπε, την προσωπική του άποψη, χαρακτήρισε επικοινωνιακό λάθος τον τρόπο με τον οποίο ο διοικητής χειρίστηκε το θέμα του διατάγματος. Οταν υπάρχουν τέτοια σφάλματα συντονισμού, είπε, προκύπτει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο ίδιος ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας απαντώντας χθες σε ερώτηση εάν προτίθεται να παραιτηθεί μετά από τις πολλές φωνές που ακούγονται και τον καλούν σε παραίτηση, απάντησε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί σε αυτή τη δύσκολη για τον τόπο περίοδο και ότι νιώθει καλά γιατί τυγχάνει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.