ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Αποκατάσταση εμπιστοσύνης πριν από συνομιλίες για Κυπριακό

Γεωργιάδης: Αποκατάσταση εμπιστοσύνης πριν από συνομιλίες για Κυπριακό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι η θέση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη είναι ότι προ της έναρξης των διαπραγματεύσεων πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο εκπρόσωπος σχολίαζε την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη προς το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, με οδηγίες του Προέδρου, διαβίβασε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ότι η πιο σημαντική κίνηση για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Πρόσθεσε ότι ο κ. Κασουλίδης είχε αναφέρει ότι ως αντάλλαγμα μπορεί να λειτουργήσει το λιμάνι της πόλης, για απευθείας εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό ευρωπαϊκή εποπτεία.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη συνομιλιών το φθινόπωρο, ο κ. Στυλιανίδης παρέπεμψε σε χθεσινή ομιλία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος είπε ότι οι οικονομικές δυσκολίες δεν αποτρέπουν από την προετοιμασία για συνομιλίες.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ