ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος δεν θα γίνει δούρειος ίππος της Τουρκίας

Η Κύπρος δεν θα γίνει δούρειος ίππος της Τουρκίας

Η κρίση δεν σημαίνει εκπτώσεις στη λύση, δηλώνει ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε συνέντευξή του στην Αgence Europe, o Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η ε/κ πλευρά δεν πρόκειται να εφαρμόσει στο Κυπριακό φόρμουλες που απέτυχαν.

Στη συνέντευξη, ο κ. Μαυρογιάννης τονίζει ότι η κρίση δεν συνεπάγεται εκπτώσεις στο Κυπριακό, δηλώνει ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει να επαναλάβει τις τεχνικές που δεν απέδωσαν, χαρακτηρίζει τυπικές τις δικοινοτικές συνομιλίες, ενώ σημειώνει ότι η κεντρική ιδέα είναι να έχουμε ένα κανονικό κράτος στο εσωτερικό της Ε.Ε. και όχι ένα κράτος που θα είναι ο δούρειος ίππος ενός κράτους μη-μέλους (της Τουρκίας).

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν η οικονομική κρίση αποτελεί μία καλή ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα διχοτόμησης του νησιού, ο κ. Μαυρογιάννης απαντά «Όχι, το αντίθετο. Δεν πρέπει κανείς να θεωρήσει ότι, επειδή διανύουμε περίοδο κρίσης, θα κάνουμε εκπτώσεις στις βασικές προϋποθέσεις που θέτει η ελληνοκυπριακή κοινότητα για την επίτευξη λύσης». Πρόσθεσε δε ότι οι πολίτες είναι πολύ διστακτικοί, πολύ επιφυλακτικοί, κάτι που μειώνει σε απίστευτο βαθμό τις δυνατότητες χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Κάθε απόφαση πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα και υπάρχει ο κίνδυνος, εάν δεν προσέξουμε ιδιαίτερα, να έχουμε ποσοστά απόρριψης ακόμα πιο μεγάλα από την τελευταία φορά», τονίζει.

ΠΗΓΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ