ΚΥΠΡΟΣ

Eπαφές στην KT Κύπρου για το 18% της Λαϊκής στη BoC

Eπαφές στην KT Κύπρου για το 18% της Λαϊκής στη BoC

Συνάντηση με τους μεγαλομετόχους της Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στην Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των επαφών για το 18% της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής, το οποίο συνήλθε χθες σε πολύωρη συνεδρία.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε χθες βράδυ, «η Αρχή Εξυγίανσης, με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, θα προβεί σε συντονισμένες επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη με σκοπό όπως ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις όσον αφορά τη διαχείριση του ποσοστού που κατέχει η Λαϊκή Τράπεζα στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου».

Σημειώνεται ότι οι μετοχές που έλαβε η πρώην Λαϊκή από την Τράπεζα Κύπρου (καθώς τα περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου είναι περισσότερα από τις υποχρεώσεις) δεν μπορεί να αποδοθούν στους πιστωτές της Λαϊκής που υπέστησαν απώλειες, διότι η Τράπεζα δεν μπορεί να εισέλθει άμεσα σε εκκαθάριση, επειδή πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκποίησης των θυγατρικών τραπεζών που ο όμιλος διαθέτει σε Ουκρανία, Ρωσία και Μάλτα.

Αν η Λαϊκή Τράπεζα τεθεί σε εκκαθάριση, χωρίς εκποίηση των θυγατρικών της, ενδεχομένως να υπάρξουν μέτρα από τις εποπτικές Αρχές υπό τις οποίες υπάγονται οι θυγατρικές αυτές.

ΠΗΓΗ ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταθέτες Λαϊκής Τράπεζας: Καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί

Moody's: Αποσύρει τις αξιολογήσεις της Λαϊκής

Οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες μειώθηκαν 7,6% τον Ιούνιο

ΚΤΚ: Δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» στις καταθέσεις