ΚΥΠΡΟΣ

Ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ανησυχία από τις εξελίξεις στο Κυπριακό εξέφρασε ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά και τη χθεσινή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κυπριανού, σε δηλώσεις του επέκρινε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, έλλειψη συλλογικότητας και αντιφάσεις.

Ο γγ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι όταν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για τον όρο εξελικτική διαδικασία που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και ζήτησε διευκρινίσεις, ο κ. Αναστασιάδης εξήγησε ότι αφορά τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομόσπονδο κράτος.

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ανησυχεί γιατί ο όρος εξελικτική διαδικασία παραπέμπει σε τμηματική λύση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στο ίδιο σημείο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομόσπονδη Δημοκρατία.

Απαντώντας στις επικρίσεις του γγ του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι για μια ολόκληρη ζωή οι πολιτικοί στην Κύπρο είναι εγκλωβισμένοι σε υποσημειώσεις και κόμματα και θαυμαστικά στις λέξεις.

πηγη ΑΜΝΑ