ΚΥΠΡΟΣ

Οι Ετήσιες Εκθέσεις στον Πρόεδρο της Βουλής Κύπρου

Οι Ετήσιες Εκθέσεις στον Πρόεδρο της Βουλής Κύπρου

Τις τέσσερις Ετήσιες Εκθέσεις του Γραφείου της για το 2012 επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου, εκφράζοντας την ελπίδα αυτές να είναι ένα καλό εργαλείο ως προς την εικόνα που βγαίνει μέσα από τις εκθέσεις για τη δημόσια υπηρεσία.

Παραλαμβάνοντας τις Εκθέσεις, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε την ικανοποίηση και την εκτίμηση της Βουλής για το έργο που επιτελείο το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως σε ότι αφορά και τις τέσσερις αρμοδιότητές του.

«Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η κυπριακή κοινωνία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, το να λειτουργεί αποτελεσματικά το κράτος και να αισθάνονται οι πολίτες ότι είναι κοντά τους στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πρωταρχικής και θεμελιώδους σημασίας», επεσήμανε ο κ. Ομήρου, όπως διαβάζουμε στο Ikyrpos.

Πρόσθεσε πως με αυτή την έννοια ο ρόλος της Επιτρόπου Διοικήσεως είναι κρίσιμος και καθοριστικός, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Επίτροπος επιτελεί αυτό το ρόλο κατά τρόπο άρτιο, όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες αρμοδιότητες του Γραφείου της Επιτρόπου όπως είναι το θέμα των βασανιστηρίων, το θέμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ο κ. Ομήρου είπε πως το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, σημειώνοντας πως «ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, όπως θέλουμε να είμαστε, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει και σε αυτούς τους τομείς να εγκύπτει και να αποδίδει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον».

Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως η απόφαση για εγκαθίδρυση του θεσμού του Επιτρόπου Διοικήσεως έχει δικαιωθεί «διότι πράγματι οι πολίτες σέβονται το θεσμό του/της Επιτρόπου ως ένα πραγματικό συνήγορο του πολίτη».