Αρχισε η δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου από τη Τρόικα

Αρχισε η δεύτερη αξιολόγηση του μνημονίου από τη Τρόικα

Αρχίζει σήμερα από την Τρόικα η δεύτερη αξιολόγηση της προόδου εφαρμογής του μνημονίου, τόσο σε σχέση με τα δημοσιονομικά όσο και με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η αξιολόγηση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Η εναρκτήρια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 μέχρι τις 9.15 το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα παρευρίσκονται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκος Δημητριάδης και οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ με τεχνοκράτες της Τρόικας για να εξεταστούν θέματα που αφορούν τα δημοσιονομικά, ενώ δεύτερο κλιμάκιο της Τρόικας, που αξιολογεί το κομμάτι των χρηματοοικονομικών, θα έχει συνάντηση στις 10.00 στην ΚΤ με τεχνοκράτες της τράπεζας.

Στο κεφάλαιο των δημοσιονομικών, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2014, οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υπηρεσία και το ΓΕΣΥ.

Στην ΚΤ η Τρόικα θα ενημερωθεί για τον τραπεζικό τομέα σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις, τα δάνεια, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την κερδοφορία και κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και των συνεργατικών.

Επίσης, η Τρόικα θα ενημερωθεί για την παρακολούθηση στην οποία προβαίνει η ΚΤ σε σχέση με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές, και θα υπάρξει συζήτηση σε σχέση με την πρόοδο εφαρμογής του μνημονίου σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Θα γίνει επίσης συζήτηση για τα θέματα του δανεισμού των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και το πώς χειρίζονται οι τράπεζες τα θέματα αυτά.