ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Μάχη για εξεύρεση 1,4 δις που ζητά η Τρόικα

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Μάχη για εξεύρεση 1,4 δις που ζητά η Τρόικα

Η Κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις επιλογές για εξεύρεση του ενός 1,4 δισεκ. ευρώ μέχρι το 2018 που προβλέπονται στο μνημόνιο με την Τρόικα μέσω της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, κατά την οποία συζήτησαν το θέμα των ημικρατικών οργανισμών και των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ο κ. Καρογιάν κατέθεσε κατά τη συνάντηση τις προτάσεις του ΔΗΚΟ πάνω σε αυτά τα ζητήματα, ενώ είπε ότι μέσα στον Ιανουάριο το κόμμα του θα καταθέσει στην Κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο πακέτο για το νέο οικονομικό μοντέλο που θα πρέπει να υιοθετηθεί.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών τη χαρακτήρισε πάρα πολύ χρήσιμη, και ευχαρίστησε τον κ. Καρογιάν γιατί, όπως είπε, με τις προτάσεις και τις εισηγήσεις του ΔΗΚΟ, «μας υποβοηθεί καθοριστικά στο χειρισμό των μεγάλων σημαντικών ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας».

Η Κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, βρίσκεται ακριβώς στην κορύφωση της προσπάθειας να διαμορφώσει πολιτικές που από τη μια θα ικανοποιούν τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά, το κυριότερο, θα υπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και την προοπτική της οικονομίας. «Ακόμα και για το δύσκολο και ευαίσθητο ζήτημα που αφορά τους ημικρατικούς οργανισμούς, θεωρώ πως σε συνέχεια του επίσης πολύ γόνιμου διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει με τις οργανώσεις των εργαζομένων, και η παρέμβαση του ΔΗΚΟ είναι καθοριστικά υποβοηθητική προς την κατεύθυνση αναζήτησης και προσδιορισμού εναλλακτικών επιλογών που να ικανοποιούν την ίδια ώρα τους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχουμε καθορίσει», είπε.

πηγη ikypros