ΚΥΠΡΟΣ

Noble: Ψάχνει και για πετρέλαιο στο 12

Noble: Ψάχνει και για πετρέλαιο στο 12

H εταιρεία Noble συνεχίζει τις έρευνες στο οικόπεδο 12.

Αυτό δήλωσε o Aντιπρόεδρος της εταιρείας Keith Elliot μετά από συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Συνεχίζουμε να εξερευνούμε για να βρούμε περισσότερες ευκαιρίες, συνεχίζουμε να αναλύουμε τα αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε ότι «η προτεραιότητα μας τώρα είναι να αξιολογήσουμε πλήρως το τεμάχιο 12. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να αξιολογήσουμε ποιου τύπου προοπτικές υπάρχουν στο τεμάχιο και ψάχνουμε και για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο, αλλά κυρίως για φυσικό αέριο».

Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον της εταιρείας να συμμετέχει στη δημιουργία τερματικού, ο Keith Elliot είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες και εργάζονται στενά με την Κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας συμφωνίας-πλαισίου και για την παροχή στήριξης προς την Κυβέρνηση αναφορικά με τους σχεδιασμούς της.

Κληθείς να πει αν η ποσότητα των κοιτασμάτων στο τεμάχιο 12 δικαιολογούν τη δημιουργία τερματικού, είπε ότι «πιθανόν να χρειαστούν περισσότερα, αλλά εργαζόμαστε με τις ομάδες για να αναπτύξουμε επιπρόσθετες πηγές από το τεμάχιο 12 και εργαζόμαστε επίσης με άλλες κοινοπραξίες στην περιοχή». Ερωτηθείς αν περιλαμβάνεται και το Ισραήλ σε αυτές απάντησε καταφατικά.