ΚΥΠΡΟΣ

Με αποχή του ΔΗΚΟ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο ιδιωτικοποιήσεων

Με αποχή του ΔΗΚΟ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο ιδιωτικοποιήσεων

Με την αποχή των τεσσάρων υπουργών του ΔΗΚΟ, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το πρωί το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Το νομοσχέδιο θα σταλεί στη Βουλή για έγκριση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε δώσει οδηγίες στους υπουργούς του κόμματός του να μην εγκρίνουν σήμερα το νομοσχέδιο και να ζητήσουν αναβολή, μέχρι τη συζήτησή του από τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Οι υπουργοί του ΔΗΚΟ έφτασαν στο Προεδρικό, μισή ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίας του υπουργικού.

Το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο δεν δίνει λόγο στη Βουλή για τις ιδιωτικοποιήσεις και επιμένει σε διορθώσεις, πριν αυτό αποσταλεί στη Βουλή για έγκριση.

Το νομοσχέδιο, ως έχει, δεν κρίνεται ικανοποιητικό από το ΔΗΚΟ και δε μπορεί να γίνει αποδεκτό διευκρίνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει ζητήσει αναβολή της συζήτησης.

Το νομοσχέδιο αυτό, ανέφερε, δεν περιέχει καμία πρόνοια, η οποία να περιλαμβάνει την ασφαλιστική δικλίδα για ανάμειξη ή τουλάχιστον για έγκριση της Βουλής, πριν την πώληση κρατικής περιουσίας.

Αυτό το ζήτημα, τόνισε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποτελεί κόκκινη γραμμή για το ΔΗΚΟ.

Πάντως, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι την άποψή του αυτή μετέφερε στους υπουργούς του ΔΗΚΟ, αλλά, επισήμανε ότι οι υπουργοί έχουν δικαίωμα να λάβουν και τις δικές τους αποφάσεις.

Από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, ελέχθη στην εφημερίδα "Σημερινή" ότι το εν λόγω νομοσχέδιο νομοσχέδιο αφορά μόνο στη διαδικασία, αφού καθορίζει απλώς τις κινήσεις, που πρέπει να γίνουν για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μια από τις βασικότερες πρόνοιές του, ανέφεραν, είναι αυτή που υποχρεώνει τα Διοικητικά Συμβούλια κάθε οργανισμού να αρχίσουν διάλογο με τους εργαζομένους, ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντά τους .