ΚΥΠΡΟΣ

Χωρίζουν τα βρέφη από τις μητέρες τους!

Χωρίζουν τα βρέφη από τις μητέρες τους!

Το θέμα της μακράς κράτησης αλλοδαπών μητέρων μικρών και ανήλικων παιδιών και ιδιαίτερα βρεφών, στον χώρο κράτησης απαγορευμένων μεταναστών στη Μενόγεια που προορίζονται για απέλαση επαναφέρει στο προσκήνιο η Πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking Ανδρούλα Χριστοφίδου Henriques.

Με αυστηρές επιστολές που έστειλε χθες (6.3.2014) στην Ευρωπαία Συντονίστρια κατά της Εμπορίας Προσώπων Μύρια Βασιλειάδου, που βρίσκεται στην Κύπρο και στην Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ελίζα Σαββίδου, η κ. Χριστοφίδου καταγγέλλει καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών στο θέμα αυτό και καθιστά υπεύθυνους την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης Άννυ Σιακαλλή και τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Καταπάτηση δικαιωμάτων παιδιών

Αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της προς την Μύρια Βασιλειάδου, η Πρόεδρος του Cyprus Stop Trafficking: « Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα κρατητήρια Μενόγειας τρεις αλλοδαπές μητέρες νηπίων τριών και ενάμιση ετών και κάποιες άλλες, εφήβων. Εγώ ως ψυχολόγος και ως μάνα, θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα εναντίον νηπίου από το να το χωρίζεις από τη μητέρα του. Μου είναι αδιάφορο αν αυτές οι μητέρες πρέπει να απελαθούν ή όχι, αλλά μέχρι να παρθούν αποφάσεις και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να χωριστούν από τα παιδιά τους. Είμαι σίγουρη ότι εσείς θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στον Υπουργό, εξηγώντας του και τη ζημιά που προκαλούν στην εικόνα της Κύπρου στην Ευρώπη, αυτές οι παράνομες ενέργειες».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ