ΚΥΠΡΟΣ

Μπάιντεν-Αναστασιάδης: Είναι εφικτή λύση Κυπριακού

Μπάιντεν-Αναστασιάδης: Είναι εφικτή λύση Κυπριακού

Την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας εξέφρασε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την συνάντηση που είχε με τον ΠτΔ, αλλά και την διευρυμένη συνάντηση Κύπρου - ΗΠΑ.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη το γεύμα το οποίο παραθέτει ο ΠτΔ προς τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Προεδρικό, στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου, πρώην προέδρων της Δημοκρατίας, αρχηγών κομμάτων και του γενικού εισαγγελέα.

Για την ιστορία το μενού περιλαμβάνει εδέσματα μεσογειακής διατροφής: Σαλάτα με σολωμό και καλαμάρι για πρώτο πιάτο. Ψάρι φαγκρί με χόρτα ως κυρίως πιάτο και γαλατομπούρεκο για επιδόρπιο.

Μετά το γεύμα θα ακολουθήσει δήλωση από τον Τζο Μπάιντεν, μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η διευρυμένη συνάντηση Κύπρου - ΗΠΑ, παρατάθηκε κατά μία ώρα. Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας, Οικονομικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Προηγήθηκε η συνάντηση του αμερικανού αντιπροέδρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν η δεύτερη συνάντηση των δύο αντρών επί κυπριακού εδάφους, αφού χθες, άτυπα και εκτός προγράμματος, ο κ. Μπάιντεν επισκέφθηκε τον Νίκο Αναστασιάδη στην οικία του στην Λεμεσό.

Διαβάστε επίσης

Μπάιντεν σε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Θα βοηθήσω στο Κυπριακό