ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Θα εντοπιστούν όσοι κατέστρεψαν τη Κυπριακή οικονομία

Αναστασιάδης: Θα εντοπιστούν όσοι κατέστρεψαν τη Κυπριακή οικονομία

Σταθερή στη θέση της για πλήρη και ταχεία διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, παραμένει η κυβέρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι θα διατεθούν όσες δαπάνες απαιτούνται για τη διακρίβωση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

"Χωρίς διάθεση αντιδικίας ή και αντιπαράθεσης με οποιονδήποτε", η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε από τον περασμένο Νοέμβριο να διαθέσει όσες δαπάνες απαιτούνται για την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για παροχή βοήθειας στο ανακριτικό έργο για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και για τη διακρίβωση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αιτήθηκε και εξασφάλισε τη συνδρομή των βρετανικών ανακριτικών Αρχών, που διερεύνησαν υποθέσεις σχετικές με το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μερίμνησε για την αύξηση του αριθμού των ανακριτών που ασχολούνται με τα ζητήματα της οικονομίας.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες για πλήρη διευκόλυνση των ανακριτικών Αρχών. Για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος έχει ήδη συγκαλέσει σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την οποία θα επαναβεβαιώσει το προσωπικό του ενδιαφέρον και αυτό της Κυβέρνησης για τάχιστη και αποτελεσματική ολοκλήρωση των ανακρίσεων. Η Κυβέρνηση, σημειώνει ο Εκπρόσωπος, θα παράσχει στις ανακριτικές Αρχές όποια άλλη υποστήριξη χρειάζονται ανεξαρτήτως κόστους.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Το Κυπριακό στη συνάντηση Κέρι-Νταβούτογλου