ΚΥΠΡΟΣ

Έλεγχος και συλλήψεις σε 34 νυχτερινά κέντρα

Έλεγχος και συλλήψεις σε 34 νυχτερινά κέντρα

Σε 34 νυκτερινά κέντρα αναψυχής στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας διενήργησε ελέγχους χθες βράδυ η αστυνομία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και εποπτεία για την πιστή εφαρμογή των προνοιών της Νομοθεσίας, που αφορά στα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, τους εργοδοτούμενους φύλακες τους και τους αυτοεργαζόμενους ιδιώτες φύλακες.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, που διενεργήθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα, τα οποία εξασκούσαν καθήκοντα ιδιώτη φύλακα ασφαλείας, χωρίς άδεια από τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Επίσης, διενεργήθηκε έλεγχος αναφορικά με ναρκωτικές ουσίες και φρουρούς ασφαλείας και σε οργανωμένο θαλάσσιο πάρτι στην Αγία Νάπα, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας που διενεργήθηκε στην επαρχία Λευκωσίας, ελέγχθηκαν 20 υποστατικά και έξι πρόσωπα, τα οποία εκτελούσαν χρέη φρουρού ασφαλείας, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της, για καταπολέμηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού τζόγου, προέβη χθες βράδυ σε ελέγχους υποστατικών με δικαστικά εντάλματα, στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας σε πρακτορείο στοιχημάτων στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 17 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου.

Όπως διαπιστώθηκε η είσοδος του πρακτορείου ελεγχόταν από δύο μεταλλικές θύρες και θυροτηλέφωνο.

Εντός του πρακτορείου, εντοπίστηκαν και ανακρίθηκαν εννέα πρόσωπα, καθώς και ο υπεύθυνος και ιδιοκτήτης του εν λόγω υποστατικού.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού σε δύο υποστατικά στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 25 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου.

Εντός των υποστατικών, εντοπίστηκαν και ανακρίθηκαν πέντε πρόσωπα, καθώς και οι υπεύθυνοι των εν λόγω υποστατικών.

Πηγή: SigmaLive

Διαβάστε επίσης:
Καταγγελίες για γιατρούς στη Κύπρο