ΚΥΠΡΟΣ

Ανασχηματισμός στη κυπριακή κυβέρνηση το 2015;

Ανασχηματισμός στη κυπριακή κυβέρνηση το 2015;

Από την ανταπόκριση των κομμάτων στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί αν θα γίνει ανασχηματισμός με στόχο την Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε ότι η πρόσκληση απευθύνεται στα κόμματα. Δεν τίθεται είπε αυτή τη στιγμή θέμα ανασχηματισμού, αλλά αν τα κόμματα ανταποκριθούν θετικά, τότε ενδεχομένως η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιλογές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, τα οποία να είναι ευρείας αποδοχής, κατόπιν λαϊκής απαίτησης όπως είπε.

Το θέμα, αναμένεται να συζητηθεί σε σύσκεψη των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 12 Ιανουαρίου, κατά την οποία θα συζητηθούν επίσης το Κυπριακό και η οικονομία.

Κόκκινο από Άντρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά να συμμετέχουμε σε μια Κυβέρνηση, η οποία θα υλοποιεί την πολιτική του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ και στο Κυπριακό, και στην οικονομία και σε όλα τα θέματα. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν η απάντηση του γγ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην ίδια εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου.
Καλύτερα, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, ο Νίκος Αναστασιάδης να επιχειρήσει προς το παρόν την ελάχιστη συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων στα μεγάλα θέματα και προχωρεί στην Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν θα έχει επιτύχει την ελάχιστη κοινή συνεννόηση.

Σχετικές ειδήσεις