ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Oραμα μου είναι οι επόμενες γενιές να μοιραστούν τα οφέλη και όχι τον θρήνο

Ακιντζί: Oραμα μου είναι οι επόμενες γενιές να μοιραστούν τα οφέλη και όχι τον θρήνο

Τις ελπίδες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, αναπτερώνει η εκλογή Ακιντζί στα κατεχόμενα, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Euronews.

Ακόμη, γίνεται εκτενής αναφορά για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της τουρκικής εισβολής, ενώ γίνεται αναφορά και στο δημοψήφισμα του 2004.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του Euronews, o Μουσταφά Ακιντζί, τόνισε πως όραμά του είναι οι επόμενες γενιές να μοιραστούν τα οφέλη του νησιού και όχι τον θρήνο.

Επιπλέον είπε πως η πολιτική του εστιάζεται στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, το οποίος όπως ανέφερε, είναι πρόβλημα όλης της Κύπρου. Πρόσθεσε επίσης ότι εκπροσωπεί μία διαφορετική προσέγγιση σε εσωτερικά θέματα, σε σχέση με την Τουρκία, ενώ τόνισε πως δεν θα είναι ένας πρόεδρος που θα ασχολείτε με κομματικά προβλήματα, αλλά με τα προβλήματα των ανθρώπων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, υπογράμμισε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, αλλά παράλληλα θα ενεργεί για το κοινό καλό όλων των Κυπρίων.

Τέλος, ο κ. Ακιτνζί, δήλωσε πως δεν παρατήρησε οποιεσδήποτε ανησυχίες από την πλευρά της Τουρκίας, για τον τρόπο που ο ίδιος προσεγγίζει το Κυπριακό.

Σχετικές ειδήσεις