ΚΥΠΡΟΣ

Αεροδρόμια Κύπρου: 1.600 πτήσεις σε ένα 15ήμερο

Αεροδρόμια Κύπρου: 1.600 πτήσεις σε ένα 15ήμερο

Στο αποκορύφωμα της επιβατικής κίνησης βρίσκονται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και υπολογίζεται ότι το δεκαπενθήμερο 10-23 Αυγούστου αναμένεται να διακινηθούν περίπου μισό εκατομμύριο επιβάτες που θα ταξιδέψουν με πάνω από 1600 πτήσεις.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής «από την Δευτέρα 10 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 23 του μήνα διανύουμε τις δύο εβδομάδες της απόλυτης κορύφωσης της επιβατικής κίνησης και στα δύο αεροδρόμια».

Βρισκόμαστε, συνέχισε «σχεδόν στα μισά αυτής της περιόδου και από το μισό εκατομμύριο επιβάτες που αναμένεται να διακινηθεί σε αυτό το δεκαπενθήμερο, υπολογίζουμε ότι μέχρι την Κυριακή θα ταξιδέψει περίπου το 49 με 50%. Δηλαδή αναμένεται να διακινηθούν γύρω στις 240.000 άτομα τα οποία θα ταξιδέψουν με πάνω από 1,600 πτήσεις».

Εκτιμούμε ανέφερε ο κ. Ασπρής ότι «μόνο για αυτό το Σαββατοκύριακο (15-16/8)διακινήθηκαν περίπου 90.000 επισκέπτες και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, με τη μερίδα του λέοντος να παίρνει το αεροδρόμιο Λάρνακας αφού οι περισσότεροι επιβάτες και πτήσεις διακινούνται από αυτό».

Κληθείς να αναφέρει πως εξελίσσεται μέχρι σήμερα η αεροπορική κίνηση ο κ. Ασπρής είπε πως «πρόκειται για ένα τεράστιο όγκο εργασίας. Ωστόσο μέχρι στιγμής η κατάσταση εξελίσσεται απολύτως ομαλά και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, κάτι για το οποίο η Hermes, ως διαχειριστές των αεροδρομίων, χαιρόμαστε ιδιαίτερα».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις