ΚΥΠΡΟΣ

Ετοιμη να ανοίξει...τα φτερά της νέα αεροπορική εταιρεία στη Κύπρο

Ετοιμη να ανοίξει...τα φτερά της νέα αεροπορική εταιρεία στη Κύπρο

Η ίδρυση της Tus Airways προχώρησε με πρωτοβουλία του πρώην στελέχους των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών και μετέπειτα επιθεωρητή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, Ευθύμιου Λιασή.

Η εξέταση της αίτησης της αεροπορικής εταιρείας ολοκληρώθηκε από το Τμήμα της Πολιτικής Αεροπορίας και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα γίνει η δοκιμαστική πτήση της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το InBusinessNews αυτό είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη του πτητικού προγράμματος της εταιρείας καθώς θα πρέπει να γίνει και η εξέταση του φακέλου με τα οικονομικά στοιχεία και τα ναύλα για την απόκτηση της εμπορικής άδειας από την ΑTLA.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, η Tus Airways έχει στόχο να αναπτύξει περιφερειακή επιχειρησιακή δραστηριότητα από την Κύπρο με τακτικές πτήσεις σε Αλεξάνδρεια, Eilat, Haifa, Κάρπαθο, Κω, Μυτιλήνη, Σάμο, Τελ Αβιβ και Sharm El Sheikh.

H εταιρεία έχει ήδη ένα αεροσκάφος στο νησί τύπου Saab 340, το οποίο θα απογειωθεί από τους κυπριακούς αιθέρες τη Δευτέρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική του πτήση. Το αεροπλάνο διαθέτει 34 θέσεις και είναι ντυμένο με το logo της εταιρείας.

Η Tus λειτουργεί τα γραφεία της στη Λάρνακα.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, οι διαδικασίες εξέτασης των φακέλων των δύο αεροπορικών εταιρειών Cobalt Air και Fly Orion προχωρούν κανονικά και βρίσκονται ενώπιον του Τμήματος της Πολιτικής Αεροπορίας. Κι όλα αυτά, σχεδόν ένα χρόνο μετά το λουκέτο των Κυπριακών Αερογραμμών και την προσπάθεια των υφιστάμενων παικτών να καλύψουν το κενό των ΚΑ και να αναπτύξουν περαιτέρω το πτητικό τους πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις