ΚΥΠΡΟΣ

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου - Διορισμός Προέδρου ΧΑΚ, Μ.Πηλαβάκη στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου - Διορισμός Προέδρου ΧΑΚ, Μ.Πηλαβάκη στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου

Μια μεγάλη επιτυχία καταγράφηκε στην Ευρώπη για την Κύπρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του apokalipsi.com, το Διοικητικό Συμβούλιο του FEDERATION OF EUROPEAN SECURITIES EXCHANGES (FESE), αποφάσισε τον διορισμό ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, του Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, κ. Μάριου Πηλαβάκη.

Ο κ. Πηλαβάκης, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, τον Ιούνιο του 2015 διορίστηκε πρόεδρος του Χρηματιστηρίου. Σε διάστημα μόλις 5 μηνών, ήρθε η διεθνής αναγνώρισή του, με την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων.

Το Ομοσπονδιακό Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο εκπροσωπεί 36 χώρες και έχει υπό τον έλεγχο του πέραν των 9000 εταιρειών.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία τόσο για την Κύπρο όσο και για τον κ. Πηλαβάκη, που ένα τόσο μικρό χρηματιστήριο, όπως αυτό της Κύπρου, θα εκπροσωπείται και θα έχει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστηριακά δρώμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβούλιο είναι 11μελές και σε αυτό δεν συμμετέχει κανένα μέλος από τις χώρες του Νότου.

Marios Pilavakis 12

Στο μέχρι σήμερα συμβούλιο μετείχαν οι:

FESE President: Deirdre Somers, Irish Stock Exchange

FESE Vice President: Martin Reck, Deutsche Börse

Carlós Lopez Marqués, BME

Michael Buhl, CEESEG

Uwe Schweickert, Deutsche Börse

Lee Hodgkinson, Euronext

Tim Grange, ICE

Robert Scharfe, Luxembourg Stock Exchange

Magnus Billing, NASDAQ

Bente A. Landsnes, Oslo Børs

Ian Cornwall, SIX Swiss Exchange

Ο νέος ισχυρός άνδρας του Χρηματιστηρίου, κ. Μάριος Πηλαβάκης έχει πλούσιο βιογραφικό, αφού κατέχει πτυχίο στα οικονομικά με First Class, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Said Business School με διάκριση, Master in Business Administration (MBA) με διάκριση και παρακολούθησε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Harvard Business School των Ηνωμένων Πολιτειών και στο JFK School of Government και στο Graduate School of Design, επίσης του πανεπιστημίου του Harvard.

Είναι επίσης μέλος (FCA) του Ινστιτούτου των Επαγγελματιών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW), κάτοχος του τίτλου Corporate Finance (CF) qualification of the Institute of Chartered Accountants in England and Wales, Chartered Marketer of the Chartered Institute of Marketing, Fellow Member (FloD) of the Institute of Directors, Chartered Member (MSCI) of the Chartered Institute for Securities & Investment της Αγγλίας, Fellow member, Chartered Surveyor (FRICS) of the Royal Institution of Chartered Surveyors, Fellow member, Chartered Management Institute (FCMI), Fellow member of the Institute of Consulting (FIC) και Chartered Manager (CMgr).

Σχετικές ειδήσεις