ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και υπουργείου Παιδείας

Κύπρος: Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και υπουργείου Παιδείας

Συντηρείται και συνεχίζεται η αντιπαράθεση που ξέσπασε εδώ και πολλές ημέρες ανάμεσα στον Γενικό Ελεγκτή και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, με αφορμή δημοσίευμα στο οποίο προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο υπουργός ήταν πελάτης ταξιδιωτικού γραφείου που ανήκει στον σύζυγο λειτουργού του υπουργείου.

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", το οποίο επικαλείται πόρισμα ερευνώντος λειτουργού, υποστηρίζει ότι ο κ. Καδής και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας αγόραζαν εισιτήρια για τα υπηρεσιακά ταξίδια τους από το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε το δημοσίευμα παραπλανητικό και ανέφερε ότι δεν αγοράστηκε ούτε ένα εισιτήριο από το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο για υπηρεσιακό ταξίδι του υπουργού.

Όσον αφορά την κατακύρωση της προσφοράς για τη μετάβαση της κυπριακής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Τραπεζούντα στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι μόλις ο κ. Καδής παρέλαβε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, έδωσε οδηγίες για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, πολύ πριν το θέμα απασχολήσει τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τόσο ο υπουργός όσο και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας επιφυλάσσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για τη ηθική ζημιά που υφίστανται από τη δημοσιοποίηση παραπλανητικών, όπως χαρακτηρίστηκαν, πληροφοριών.

Σχετικές ειδήσεις