MEDIA

«Τέλος χρόνου για τον Παπαδήμο»

«Τέλος χρόνου για τον Παπαδήμο»

Την εκτίμηση ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει έγκαιρα τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει δεσμευτεί έναντι των διεθνών δανειστών, διατυπώνουν πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Focus, από τότε που το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα, ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων έχει επιβραδυνθεί.

«Η κυβέρνηση του Παπαδήμου δεν μπορεί προφανώς να τηρήσει τα συμφωνηθέντα» διαπιστώνει το Focus, που επικαλείται τηλεγράφημα του Reuters, στο οποίο έλληνας αξιωματούχος αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να συζητήσει μαζί τους και την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αναμετέδωσε η Deutsche Welle, το ΔΝΤ έχει επικρίνει τις καθυστερήσεις και ζητά επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια ώρα, ο Λουκάς Παπαδήμος καλείται να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνουν εκλογές, στο οποίο κρίσιμο σημείο βρίσκεται η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα καθοριστικό, καθώς η υλοποίησή του συνιστά προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ύψους 130 δισ. ευρώ.