MEDIA

Hooper και Sarb: Τα δύο νέα πρόσωπα στο Δ.Σ του OPEN και η digital ανάπτυξη

Hooper και Sarb: Τα δύο νέα πρόσωπα στο Δ.Σ του OPEN και η digital ανάπτυξη

Με το βλέμμα στραμμένο στην τεχνολογική εξέλιξη, τις digital πλατφόρμες και τις νέες εφαρμογές, το OPEN ενίσχυσε την ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. με νέα μέλη, τα δύο εξ’ αυτών προερχόμενα από διεθνή media group ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Editor in chief στις ψηφιακές πλατφόρμες του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Euronews, ο Duncan Hooper έχει εφαρμόσει καινοτόμες ιδέες που συζητήθηκαν και έκαναν τη διαφορά -όπως όταν το 2017 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker έδωσε συνέντευξη σε 3 Youtubers από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες στο στούντιο του Euronews στις Βρυξέλλες, ενώ στο ενδιάμεσο των συνεντεύξεων ρεπόρτερ του Euronews έκανε στον Juncker ερωτήσεις από το κοινό, τις οποίες αντλούσε από το facebook και το twitter.

Στο Euronews ο Hooper ήταν υπεύθυνος για τις ψηφιακές πλατφόρμες σε 13 γλώσσες. Η ένταξή του στο Δ.Σ. του OPEN, αναμένεται να συμβάλλει στην digital ανάπτυξη του media brand.

Στην ίδια κατεύθυνση θα είναι και η συνεισφορά του δεύτερου νέου μέλος του Δ.Σ., του Lucian Sarb. Editorial Director αλλά και μέλος του Δ.Σ. του Euronews, ήταν ο άνθρωπος που χάραξε τη στρατηγική περιεχομένου για ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα στην Ευρώπη, με 24ωρη κάλυψη και περισσότερους από 450 δημοσιογράφους από περισσότερες από 35 χώρες στο δυναμικό του.

Κατά τη θητεία του ανέλαβε το λανσάρισμα 5 νέων καναλιών του Euronews: Euronews Turkish, Euronews Farsi, Euronews Ukrainian, Euronews Greek και Euronews Hungarian. Πριν την ανάληψη καθηκόντων στο Euronews υπήρξε διευθυντής ειδήσεων στο TVR, τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό στη Ρουμανία, αναλαμβάνοντας το rebranding των ενημερωτικών εκπομπών. Η ένταξή του στο Δ.Σ. του OPEN αναμένεται να οδηγήσει σε μια στρατηγική αποδοτικότερης ενσωμάτωσης των Μέσων του media group (τηλεοπτικός σταθμός, Κυριακάτικη Εφημερίδα Έθνος και ethnos.gr).

Hooper και Sarb ενίσχυσαν το νέο Δ.Σ. του OPEN TV μαζί με δύο ακόμα έμπειρα τηλεοπτικά στελέχη, τον Τέρενς Κουίκ και τον Γιώργο Λεβέντη -και οι δύο με μακρά και γνωστή προϋπηρεσία στα ελληνικά media. Το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού επίσης απαρτίζεται από τους Liudmila Borodina Πρόεδρο Δ.Σ., Κική Σιλβεστριάδου Γενική Διευθύντρια OPEN, Arthur Davidyan CEO Dimera Group και Κωνσταντίνο Φωτιάδη νομικό.