MEDIA

Ν. Αλιάγας: «Οι Έλληνες είναι όμηροι»

Ν. Αλιάγας: «Οι Έλληνες είναι όμηροι»

Αν και ζει και κινείται στη χώρα του φωτός, συμμερίζεται το σκοτάδι στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα του.

Ο Νίκος Αλιάγας πετυχημένος παρουσιαστής δεν ξεχνά τους Έλληνες και το μεγάλο δράμα που παίζεται στις ζωές τους λόγω των δυσβάστακτων μέτρων που επέβαλε κυβέρνηση και ΔΝΤ.

«Το να χτυπάμε τους Έλληνες είναι σαν να χτυπάμε την Ευρώπη... Μην ταπεινώνουμε τους Έλληνες», αναφέρει σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Le Point».

Ο Ν. Αλιάγας κρίνει πως οι Έλληνες έχουν πιαστεί όμηροι και πως βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού!

«Η πραγματικότητα της χώρας βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που παίζεται στις Βρυξέλλες. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σημαντικά, η μεσαία τάξη έχει επιβαρυνθεί με φόρους και μας δανείζουν χρήματα με επιτόκια κυνικά και άδικα. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που υποφέρει», τονίζει στη συνέντευξη.

Ο παρουσιαστής παραθέτει μάλιστα και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για την οικονομική δυσπραγία, τα σχολεία της βορείου Ελλάδας τα οποία παραμένουν χωρίς θέρμανση τη στιγμή που η θερμοκρασία έχει κάνει «βουτιά» στους -10 βαθμούς Κελσίου.

«Πλέον, η πολιτική τάξη δεν εκπροσωπεί ούτε τις ανάγκες ούτε τις προσδοκίες της κοινωνίας», δηλώνει και κατακεραυνώνει τους πολιτικούς λέγοντας πως ενήργησαν με ελαφρότητα.