ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελληνικό #metoo: Νέος πρωταγωνιστής στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας

Ελληνικό #metoo: Νέος πρωταγωνιστής στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας
INTIME

Στα χέρια της 19ης ανακρίτριας βρίσκεται πλέον η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Εκτός από τις ήδη γνωστές καταθέσεις, στην δικογραφία φαίνεται πως βρίσκεται και μια ακόμη κατάθεση, που δόθηκε από έναν ηθοποιό- τραγουδιστή.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στα φερόμενα θύματα του, φέρεται να ζήτησε ο ίδιος να καταθέσει και αναφέρθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- στο προφίλ και την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη. Σημειώνεται, ότι οποιαδήποτε νέα καταγγελία θα εξετάζεται από την εισαγγελία και αν κρίνεται ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη, θα προωθείται στην συνέχεια στην ανακρίτρια.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται μέχρι αύριο το αύριο να διαβιβαστεί η δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ηθοποιού, την προανάκριση της οποίας χειρίζεται η αστυνομία. Πρόκειται για πρόσωπο που φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει σε κάποιες τηλεοπτικές παραγωγές και καταγγέλλεται από τον 37χρονο μάγειρα σήμερα Δημήτρη Άνθη, σπουδαστή το χρόνο του περιστατικού του Εθνικού Θεάτρου, για βιασμό. Η υπόθεση βρίσκεται στο όριο της παραγραφής, καθώς το αδίκημα φέρεται ότι τελέστηκε το 2006 και η Εισαγγελία θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα προκειμένου να μην εκφύγει των χρονικών περιθωρίων.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη μήνυση κατατέθηκε από τον 36χρονο, μετά την δημοσίευση συνέντευξης του Νίκου Σ., ο οποίος περιέγραψε κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη. Στην περιγραφή του τοποθετούσε στο χώρο και δεύτερο άτομο, στο πρόσωπο του οποίου αναγνώρισε τον δικό του κακοποιητή ο Δημήτρης Άνθης.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία βρίσκεται εν αναμονή της κατάθεσης του πρόεδρου του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για να προσκομίσει φακέλους καταγγελιών.

Πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού θα υποβάλει το σύνολο των καταγγελιών, που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ, ο αριθμός των οποίων φαίνεται πως είναι πολύ λιγότερες από 1000, δίχως ο ίδιος να σταχειολογήσει ποιες είναι ποινικά αξιοποιήσιμες και ποιές όχι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ηθοποιοί στα υπομνήματά τους στο ΣΕΗ, αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα, από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Νέος πενταψήφιος για ψώνια - Παράταση στις εκπτώσεις έως 31 Μαρτίου