MEDIA

Ο Κωστής Χατζηδάκης για τον «Σασμό»: Είμαι περήφανος που ο πατέρας μου ήταν ειρηνοποιός

Κωστής Χατζηδάκης
Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για τη σημασία του σασμού στην Κρήτη.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Με καταγωγή από την Κρήτη, και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης γνωρίζει τι σημαίνει για την τοπική κοινωνία ο σασμός και κλήθηκε να σχολιάσει το ομώνυμο σίριαλ του Alpha.

Τη δική του διάσταση για το τι είναι ο σασμός για την τοπική κοινωνία της Κρήτης αλλά και τις προσωπικές εμπειρίες από τη δράση του πατέρα του ως «μεσίτης» έτσι ώστε να συμφιλιωθούν δυο οικογένειες, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Όποιος παρακολουθεί τη σειρά, καταλαβαίνει τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτές τις κοινωνίες και πολύ περισσότερο τι συνέβαινε σε αυτές τις κοινωνίες μερικά χρόνια πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης στην κάμερα του Alpha, όπου προβάλλεται το ομώνυμο σίριαλ.

«Θυμάμαι περιπτώσεις με εντάσεις μεταξύ οικογενειών. Υπήρχαν άνθρωποι με ένα ιδιαίτερο κύρος, που αναλαμβάνουν τον ρόλο του «μεσίτη». Αν πετύχει ο «σασμός» τότε γίνονται σύντεκνοι, συμπεθεριάζουν οι οικογένειες και με αυτό τον τρόπο επέρχεται μια ανακωχή», πρόσθεσε.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο πατέρας του είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή, ως ειρηνοποιός, γεγονός που τον καθιστά περήφανο. «Ο πατέρας μου ήταν ένας από τους ειρηνοποιούς και αισθάνομαι περήφανος για αυτό. Ήταν ένας άνθρωπος με κύρος και πολλές φορές τα έφερνε έτσι τα πράγματα ώστε να μεσολαβεί για να υπάρχει εκτόνωση των εντάσεων», εξήγησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Αυτή είναι η εκπαιδευτικός που σκότωσε πριν αυτοκτονήσει ο σύντροφός της

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ: Τέλος το Taxisnet θα τα βρείτε στο MyAADE - Πώς θα πληρώσετε

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου