MEDIA

«Λύγισε» ο Δημήτρης Παπανώτας: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο»

«Λύγισε» ο Δημήτρης Παπανώτας: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο»
GLOMEX

Ο Δημήτρης Παπανώτας θα ήθελε να ζούσε σε μια οργανωμένη ευρωπαϊκή χώρα, όπως αυτές που επισκέπτεται όταν πηγαίνει στο εξωτερικό.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» βρέθηκε καλεσμένος ο Δημήτρης Παπανώτας, ανήμερα των γενεθλίων του και μίλησε για όλα.

Μετά την προβολή του αφιερωματικού βίντεο, ο δημοσιογράφος «έσπασε» με ορισμένες αναφορές και φωτογραφίες που είδε και τον συγκίνησαν.

«Τα είπατε πολύ καλά. Ε, συγκινήθηκα γιατί… Ευχαριστώ. Είδα τον πατέρα μου, ας πούμε, την μητέρα μου. Εντάξει την μητέρα μου την έχω ακόμα δόξα τω Θεώ. Άκουσα και το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, που πραγματικά μας σημάδεψε σαν γενιά. Πράγματα που δεν τα καταλαβαίνει η νεότερη γενιά, αλλά για εμάς είναι πολύ σημαντικά πράγματα» είπε συγκινημένος ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε το ψωμί, αφού πας στο σούπερ μάρκετ και δεν ξέρεις εάν θα έχεις να πάρεις, παιδεία γιατί βγαίνεις από το πανεπιστήμιο και δεν ξέρεις να γράφεις το όνομά σου και την ελευθερία τη ζήσαμε 10 χρόνια με την οικονομική κρίση. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τη πολιτική αλλά φοβάμαι πως το πολιτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές και θα πρέπει κάτι να γίνει για να σταματήσει να το θεωρεί αυτό ο κόσμος. Πρέπει να γίνει μία βαθιά αλλαγή σε όλες τις παρατάξεις. Εάν έμπαινα στη Βουλή τώρα θα γελούσα».

Ο Δημήτρης Παπανώτας τοποθετείται για την πολιτική και αναφέρει ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. «Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Καταρχάς θα πρέπει να αλλάξουν τα ψηφοδέλτια. Αρκεί εάν μπουν νέοι άνθρωποι και να φύγουν οι παλιοί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως η κρίση δεν έφερε νέους ανθρώπους και μείναμε με τους ίδιους που μας οδήγησαν εκεί. Η αντίδραση μας σαν λαός από το 2010 νομίζω πως θα αποτελέσει αντικείμενο διδασκαλίας σε όλα τα πανεπιστήμια. Το ότι έγινε, ότι έγινε, και μείναμε στον καναπέ», ανέφερε.

Τέλος όσον αφορά την καριέρα του ο δημοσιογράφος δήλωσε: «Δεν μου λείπει κάτι από την τηλεόραση και δεν έχω και απωθημένα. Έχω δείξει πράγματα στην τηλεόραση και δεν έχω άλλο χρόνο να το κάνω. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να συμβουλέψω ανθρώπους για τα προγράμματα. Θα το έκανα αλλά αρκεί να έχω χρόνο για εμένα. Έχω άλλα τέσσερα χρόνια να βγω στη σύνταξη».