MEDIA

MasterChef: Πέρασε στην τελική τριάδα του διαγωνισμού με πιάτο του Γιάννη Λουκάκου

MasterChef: Πέρασε στην τελική τριάδα του διαγωνισμού με πιάτο του Γιάννη Λουκάκου

Το επεισόδιο της Τρίτης δεν είχε αποχώρηση, αλλά ένα χρυσό εισιτήριο.

Η Μαρία Μπέη, ο Γιώργος Πορφύρης, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, ο Άγγελος Τσίγκακος και ο Νίκος Τράκας κατάφεραν να επικρατήσουν μαγειρικά, έχοντας περάσει «δια πυρός και σιδήρου», σε μια χρονιά γεμάτη εξαιρετικά απαιτητικές δοκιμασίες αποχώρησης, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσόρισαν τους πέντε διαγωνιζόμενους στους ημιτελικούς του MasterChef 2023 έχοντας ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη!

«Σήμερα παιδιά για εσάς έχουμε ένα εισιτήριο που οδηγεί στην τελική τριάδα. Πώς θα γίνει αυτό; Θα υπάρξουν δυο μαγειρικές δοκιμασίες. Στη πρώτη θα συμμετέχετε και οι πέντε. Αυτοί που θα κάνουν τις δύο καλύτερες προσπάθειες θα προκριθούν στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία. Ο καλύτερος στη δεύτερη ομαδική δοκιμασία θα είναι στους τρεις. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Στην πρώτη δοκιμασία, οι πέντε επίδοξοι MasterChefs διαγωνίστηκαν σε δοκιμασία «Follow the Chef» και καλούνται να ακολουθήσουν κατά γράμμα τον «μαγειρικό ρυθμό» του καλεσμένου chef και Culinary Consultant του MasterChef 2023, Νίκου Θωμά.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Θωμάς δοκίμασε τα πιάτα και αποφάσισε ποια ήταν τα δυο καλύτερα πιάτα που θα προχωρήσουν στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία της ημέρας.

Μαρία Μπέη και Νίκος Τράκας τα κατάφεραν πολύ καλά κι έτσι πήραν μέρος στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία της ημέρας.

Λουκάκος, η επιστροφή

Μαρία Μπέη και Νίκος Τράκας ετοιμάστηκαν για τη δεύτερη μαγειρική μονομαχία, αυτή τη φορά με θετικό πρόσημο, αφού το εισιτήριο θα οδηγήσει στους τρεις καλύτερους του MasterChef 2023.

Στη συνέχεια, τους δύο διαγωνιζόμενους περιμένει ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής δια χειρός του καταξιωμένου καλεσμένου chef Γιάννη Λουκάκου.

«Αστακός & Agnolotti, αρωματική μπίσκ, αρακάς, σπαράγγια» κλήθηκαν να αντιγράψουν Μαρία και Νίκος.

Στο τέλος της βραδιάς, η τέσσερις κριτές αποφάσισαν πως το πιάτο του Νίκου Τράκα, ήταν αυτό που κατάφερε να πάρει απευθείας το εισιτήριο για την τελική τριάδα, αποφεύγοντας τις δύο επόμενες αποχωρήσεις!